2012-09-18 13:00:25• hírek • Szatmár.ro

Találkoznak az egyházmegye fiataljai

Sárközújlakon tartják szeptember 22-én az egyházmegyei ifjúsági találkozót.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye teljes területéről várnak fiatalokat, a szombaton megrendezésre kerülő ifjúsági találkozóra. A Sárközújlakon megvalósuló rendezvény a reggeli órákban veszi kezdetét, a plébániai csoportok játékos, előadásszerű bemutatkozásával, a szünetekben zenével, a találkozó himnuszának tanulásával.

Délután Orbán Szabolcs OFM, a Kisebb Testvérek Rendje Szent István Királyról nevezett Erdélyi Tartományának főnöke tart majd előadást. A találkozó mottója - Tanúim lesztek (ApCel 1,8) - kapcsán a misszióról beszél majd, annak lehetőségeiről és megvalósulási formáiról a fiatalok számára. Ezt követően csoportos tevékenységek, énekpróba, és szentmise lesz - melyet a sárközújlaki Szent Kereszt Felmagasztalása templomban tartanak majd Orbán Szabolcs szentbeszédével -, majd alternatív programok, közös vacsora, végül pedig a zenés mulatság ad lehetőséget a közösségélmény kiteljesedéséhez.

A Szatmári Egyházmegye Ifjúsági Irodája szervezésében megrendezésre kerülő találkozóra mintegy háromszáz fiatalt várnak, az egyházmegye számos plébániájáról.

Szeptember 22-én tartják az egyházmegyei ifjúsági találkozót

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: